Uw ringmaat vinden met onze ringkaart en handige tips

Klantenservice >> Maattabel

Uw ringmaat vinden
Polsomtrek (voor armbanden en horloges)

--------------------------------------------------------------------------------

Uw ringmaat vinden

De ringmaat komt overeen met de diameter van de binnenkant van uw ring, uitgedrukt in millimeters.  Maar u zal uw ringmaat nog sneller vinden dankzij onze ringmeter!

Hoe deze ringmaat - kaart aanvragen?

Dat is heel eenvoudig: u hoeft enkel een mailtje te sturen naar info@amanto.be met daarin uw naam en adresgegevens. Wij sturen dan meteen uw gratis ringkaart naar u op. Uiteraard houdt deze actie geen enkele aankoopverplichting in: u betaalt niets en bent tot niets verplicht. Dat is de stijl van Amanto: geen addertjes onder het gras, maar eerlijkheid, professionaliteit en degelijkheid.

Schenk uzelf een cadeau!

Die stijl herkent u ook in onze indrukwekkende collectie kwaliteitsjuwelen, die gaat van oorbellen tot colliers en horloges. Onze ringen voor mannen en vrouwen zijn afkomstig uit onze eigen collectie én uit de collecties van absolute topmerken. Bovendien wordt iedere ring zorgvuldig verpakt in een bijpassend juwelendoosje en cadeauzakje. Amanto maakt van iedere aankoop een geschenk, voor uzelf of voor een geliefde!

Ring maat bepalen met onze ringkaart

Amanto helpt
Hebt u uw ringkaart ontvangen en uw maat bepaald? Dan kunt u rustig uw keuze maken uit ons ruime aanbod uit ringen, ook voor mannen. Bij iedere ring worden de beschikbare maten vermeld. Staat uw maat er niet bij? Contacteer ons: wij doen al het mogelijke om die alsnog voor u te bestellen.

Meteen kiezen

Wilt u nu meteen een exclusieve Amanto- ring bestellen? Dan kunt u ook uw maat bepalen aan de hand van een ring die u goed past. Meet de diameter aan de binnenkant, dat is uw ringmaat. Is de diameter binnenin bijvoorbeeld 16 mm, dan hebt u maat 16.

Handige tips

Dankzij de gratis ringkaart van Amanto wordt het bepalen van uw maat een fluitje van een cent. Om u nog beter te helpen, bieden we u hierbij graag nog enkele nuttige tips:

>> Bepaal uw ringmaat bij kamertemperatuur: door warmte of koude kunnen uw vingers iets dikker of dunner worden.
>> Is uw knokkel groter dan het onderste deel van uw vinger? Dan meet u de omtrek van uw knokkel en van het onderste deel van uw vinger. De maat die tussen de twee ligt, is de maat van uw ring.
>> Twijfelt u tussen 2 maten? Neem dan steeds de grootste.
>> Wilt u iemand verrassen met een ring? Dan kunt u de juiste maat bepalen door zijn/haar ring op een blaadje papier te plaatsen en met een pen langs de binnenzijde te gaan. U tekent zo de binnencirkel van de ring. De diameter daarvan is de juiste maat.

Franse ringmaat

Voor het gebruiksgemak van onze klanten plaatsen wij bij alle ringen de Europese maten. In sommige andere winkels worden Franse maten gehanteerd, die staan voor de omtrek van de ring. Kent u uw Europese maat niet, maar wel de Franse? Dan helpen wij u verder via onderstaande tabel.

 

Omtrek (in mm) = Franse maat Diameter van de binnenkant van de ring (in mm) = ringmaat Omtrek (in mm) = Franse maat Diameter van de binnenkant van de ring (in mm) = ringmaat
44 14 62 19,8
46 14,6 63 20
48 15,3 64 20,4
50 16 65 20,6
52 16,5 66 21
54 17,2 67 21,2
56 17,8 68 21,5
58 18,5 70 22,2
60 19,2 72 22,9
61 19,5 74 23,6

Amanto- service
Bestellen bij Amanto is handig, makkelijk, snel én risicoloos. Blijkt de ring van uw keuze toch niet te passen, of bent u niet helemaal tevreden? Dan kunt u deze gratis ruilen!

Terug naar boven

Polsomtrek (voor armbanden en horloges)

Maat van een armband

Op de productpagina van de armband staat steeds de lengte vermeld van de armband (bijvoorbeeld 19cm) Uw polsomtrek moet kleiner zijn dan die maat, bij voorkeur 1 à 2 cm kleiner dan de lengte van de armband.
Indien er in de beschrijving verschillende maten vermeld staan, kan u uw polsomtrek berekenen zoals hieronder aangegeven.
Maat van een uurwerk:
Horloges met een leren bandje of een regelbare lengte zullen goed passen als uw pols de volgende omtrek heeft : ongeveer 14 à 19 cm voor damesuurwerken en 16 à 22 cm voor herenuurwerken.
Horlogebandjes in edelstaal: Gelieve ons te contacteren indien het horloge kleiner gemaakt moet worden. Amanto zal 1 of meerdere schakels wegnemen, zonder kosten.  Deze schakels worden samen met het horloge verstuurd.
Een juwelier of horlogemaker kan ook steeds de lengte van een horloge aanpassen door schakels weg te nemen.

Uw polsomtrek meten

Met een lintje of een meetlint kan u eenvoudig uw polsomtrek bepalen. De lengte in cm komt overeen met de maat van een horloge met edelstalen bandjes. Voor armbanden dient u 1 à 2 cm toe te voegen aan uw polsomtrek.

Terug naar boven 

1